De band tussen mens en dier heeft een geheel eigen waarde in het leven en het schept een mogelijkheid om jezelf te leren kennen in die relatie. Dieren oordelen niet en nemen je zoals je bent. Welke signalen zijn er op te merken tussen mens en dier? Hoe beïnvloedt onze houding onze band met een dier of met de natuur? Samen met Pauline Montizaan (dierenarts) nodig ik je uit hier meer over te ontdekken.

Introductiecursus

‘Bouwen aan de relatie met je hond’ is een introductiecursus over waarnemen, aanvoelen en samenwerken’. Je ervaart hoe je (on)bewust denkt over én omgaat met signalen bij jezelf en een hond. We werken met oefeningen en beeldmateriaal, zonder aanwezigheid van je hond.
Ook als je geen eigen hond hebt maar wel met honden in aanraking komt en er meer over wilt ontdekken, ben je van harte welkom.
De cursus vindt plaats in een huiselijke & natuurlijke omgeving, in een groep van 4-6 personen.

Vervolg

Na de introductiecursus is het mogelijk deel te nemen aan het traject ‘Relatie met je hond’. Dit is een verdieping op de onderwerpen waarnemen, aanvoelen en samenwerken. Een relatie tussen mens en dier kan zich ontwikkelen vanuit wederzijds respect en vertrouwen. We nodigen deelnemers uit via ervaren en experimenteren inzicht te krijgen in zowel de hond als zichzelf. Ondanks dat het geen ‘training van de hond’ is, kan de cursus wel een effect op het gedrag hebben. Het betreft een groep van 4-6 personen en 3 bijeenkomsten met een tussentijd van 2-3 weken.

Een alternatief is het vervolgtraject ‘Omgaan met honden’. Dit is een traject voor mensen die geen of nog geen eigen hond hebben.

De cursussen worden ook op aanvraag verzorgd voor een (kleine) groep vanaf 4 personen.Neem contact op voor meer informatie.


Enkele reacties:

 “relaxed en leerzaam”                  “dacht dat ik al veel wist, maar ik kan nog veel leren”


“kijk anders naar onze hond en merk dat ik minder snel boos wordt”            “leuk en verrassend”

design by silverfish | © 2012